Ceremóniamester árak esküvő

Ceremóniamester árak

Ceremóniamester árak és stílusok őszinte körképe 2022.

Sokan kíváncsiak a Ceremóniamesterek áraira. Főleg a vőlegények.
Mi kerül az egyiknél ennyibe, a másiknál annyiba?
Sajnos ma már a ceremóniamester ára nem mérvadó.
Sok új ceremóniamester, néhány esküvővel a háta mögött magas áron kezd, néhányan közülük az esküvőszervezők által hozott magas költségvetésű celeb esküvők kiszolgálói lettek.
Ezzel megtévesztve és megzavarva a tudatosan kereső párokat.

„Tisztességtelen” és tiszteletlen árképzés jellemzi a piacot már az új ceremóniamesterek esetében, miközben a tapasztalt ceremóniamesterek árai jellemzően a tapasztalathoz, tudáshoz mérten változtak.

Nézzük, hogy az álruhás vőfélyek, zsúrpubik, divatmániás pózerek és a hiteles stílusú szakemberek között mi a választék!

Sokaknál az az első lépés, hogy stílustanácsadónál kezdik a felkészülést, vagy  egyenesen „kirepülnek Brüsszelbe kisszériás design zakót vásárolni” és kész a trendi ceremóniamester.

Fogalmak, stílusok és tapasztalati különbségek

Alap: Sokan összekeverik a vőfélyt a Ceremóniamesterrel, sajnos a szakmabeliek is.

A ceremóniamester NEM vőfély. A  vőfély NEM ceremóniamester.
A vőfély feltehetően tapasztalt, a ceremóniamester lehet tapasztalatlan.
Bár a feladatkörük azonos, az ember, a habitus és a stílus más.

Ceremóniamestert esküvőre  főleg azok a párok keresnek akik a hagyományos vőfély stílust szeretné mellőzni az esküvőjén, lagziján.
Vőfélyt azok a párok keresnek akik stílusában a hagyományokat őrzi, megjelenésében és a stílusában, nyelvezetében.
Egyszerűen ezt úgy fordítottuk le, hogy „a vőfély népviseletben van és verseket mond, a ceremóniamester öltönyben van és nem mond verset.  Az öltönyös vőfélyek pedig az álruhás ceremóniamesterek)

Az elmúlt 3 év szakmai visszajelzései sajnos nem igazolták vissza a szolgáltatók részéről a jó ár/érték arányt.

Előrevetítve az árakat, dióhéjban: Ceremóniamestert átlagban 130-280.000 Ft között lehet foglalni. (kihagytuk a 30-80 ezres és a 300-350-ezres 1-2 végletet)

Sokan kíváncsiak a Ceremóniamesterek áraira és a miértekre.

Szakadék:

Ezen előzmények miatt hatalmas szakadék tátong a vőfélyek és a 150-es kezdő ceremóniamesterek és a 200 -250+-os alig 2 éve kezdő ceremóniamesterek között

2017-re, már egy városban is annyi ceremóniamester lett, mint ahányan pár éve az egész országban voltunk.
Jómagam is tanítok a Ceremóniamester képzésen, és hát nálunk is több olyan kolléga és kolléganő képződik akik ebben a szakágban akarnak érvényesülni.

Kollégák kérdezik, hogy miért képezünk ennyi új ceremóniamestert?

A válasz az, hogy maguktól is elkezdik a tevékenységet, nálunk legalább tanulnak olyan szakmai alapokat, nézőpontokat, amelyek felhasználásával sikeresebbek és felkészültebbek lesznek az esküvői piacon.

Ceremóniamester árak esküvő

Sávok, amelyek nem feltétlenül takarják az országos szinten használható tudást, de a piaci helyzet ezt lehetővé teszi:

Olvasd el a párok beszámolóit, ezek után kérj tőlem ajánlatot!

Mennyibe kerül egy Ceremóniamester? 2022.

Leszögezhetjük, alapból 100.000 alatt nincs valódi profi önazonos ceremóniamester.
Főleg aki kizárólag ebből él, és nem csak néha „ceremóniamesterkedik”
Jó hagyományőrző vőfély szakember, vagy álruhás ceremóniamester esetleg

 •   90.000-120.000  Erős vőfély ár (van szakmai tapasztalata)
  Feltehetően már sok év esküvői tapasztalat van mögötte, akár 200-600 esküvő.
  Főleg a megyében tevékenykedik, néha elkerül másik városba. Jó viszonyt ápol a környékbeli esküvői fotóssal, videóssal, zenekarokkal és ismerik az esküvői helyszíneken is. Biztonságos választás, hiszen a hagyományos stílust mellett ismeri a helyi szokásokat is, rutinosan old meg váratlan szituációkat.
 • 120.000-150.000 Kezdő ceremóniamester (nincs még szakmai tapasztalata)
  Bár pár éve, már vannak lassan nem kezdő ceremóniamesterek, mégis sok az új aki pincérből, énekesből, de főleg rádiósokból vagy színészekből válnak jól öltözött karmester jelöltekké. Az új esküvőszervezők berántják a szakmába a jó kiállású ismerőseiket és alkotnak kezdő csapatot. Egy kezdő ceremóniamester az első ismeretlen évében és mivel a párok egy évre előre foglalnak, 2-3 esküvőt abszolválhatnak, másodikban max 5-8, harmadik évre már akár 15 bulit is foghatnak, főleg ha nem rontják el az esküvőt, a vendégeknek szimpatikus, és a szolgáltatók is jól tudnak velük együtt dolgozni. Vagy a Google találatok alapján hoznak be párokat akik megbíznak benne.
  Tehát egy 3 éve indult ceremóniamester átlagban 25 esküvő tapasztalatával rendelkezhet, ami még nem a mély víz, na és nem mindegy, hogy hol szerezte, milyen környezetben ezt a tapasztalatot.
  Egy gyakorlott profi ceremóniamester ennyi esküvőt 3 hónap alatt vezet le, 3 év alatt 100-120-at
 • 150.000-180.000 Gyakorlott ceremóniamester  (van saját stílusa és szakmai tapasztalata)
  Itt már 4-5 éve bizonyított srácokról (van néhány hölgy is) beszélünk, akik hitelesek a szakmában, van saját egyéniségük, kezdik levetkőzni a kliséket, közelítik a 200-as határt és már azon gondolkodnak, csak ebből fognak megélni.
  Ezt az árat már nem a városban és a környéken fogják megkapni 25 alkalommal, elkerültek más területekre is, a szolgáltatók már ajánlják őket.

 

Ceremóniamester árak
Ceremóniamester árak őszintén
 • 180.000-350.000 Profi, csak ebből élő Ceremóniamester
  A legérdekesebb kategória.
  Ideális esetben: Már tudja mit csinál, nem esik kétségbe vegyes összetételű násznép esetében, rutinosan old meg helyzeteket, szakmailag hiteles és önazonos.
  Jól együttműködik a szolgáltatókkal.
  Meg kell jegyezni, hogy az árkategória oldaláról nézve a felső szegmensben már kevésbé örömteli kollégákkal is találkozhatunk, vagy éppen celeb esküvős színészekkel, esetleg olyan jó kiállású srácokkal akik 2 éve még rövid ujjú ingben kapaszkodtak a vőfély botba, ma sem szalonképes a viselkedésük de készítettek néhány fotót a néhány kevésbé érdemes de híres kollégával egy gálán és az öltözködési tanácsadótól valamint a személyi edzőtől elért eredmények alapján elkérik a 250 ezret, erősen torzítva azoknak az árait, akik valóban évek alatt harcolták ki megbízhatóságukkal, tapasztalatukkal és szakmaiságukkal ezt az árszintet. A profi ceremóniamesterek közé 8-10+ év tapasztalattal és minimum 400 esküvői tapasztalattal rendelkezik. Természetesen a 3-400 ezres kategóriában találunk néhány külföldi/magyar esküvőkre eladott kollégát, aki az elvárt bevételtől nem tud eltérni.
  Őket klikkekben, azonos baráti csoportokban, jellemzően néhány esküvőszervező által szervezett csapatokban lehet megtalálni.

Akik csapatban csapatják:

Van olyan csapat akik „szövetségben”, zárt rendszerben és szabályok szerint dolgoznak, egyfajta minőséget követelve a tagoktól. A régebbi ceremóniamesterek tanítják az újakat, sztenderdek alapján. Ez rendben van.
A nyelvi csapatok tolmácsokat, jellemzően hölgyeket vonnak be a csapatukba, kielégítve a sok fővárosi kétnyelvű esküvő irányítói igényeit. Ez egy speciális szegmens, sajnos már képzést és toborzást is tartanak a megnövekedett speciális nyelvi igényű külföldi-magyar esküvők miatt. Ahelyett, hogy esküvői szakembereket képeznének akik bárhol bármilyen esküvőn megállják a helyüket.
A kosztümös brigádok akik azt hiszik a cirkuszi porondmester külsőségei jellemeznek a ceremóniamestert. Nem tanulnak senkitől, azt hiszik egy fejfedő, egy szép beszédű ember alkalmas a szerepre. (mondjuk sokan azt hiszik, de ez kb. 20%-a a ceremóniamester munkájának. Konkrétan az új „önképző” nulla esküvői tapasztalatú tagokat kiszervezik 190.000 Ft-ért, amiből 50 a vezetőjé… Ennyit a szakmai indíttatásról és a tisztességes piaci árképzéstől. Ja és saját mikrofont sem visznek (!!!), valószínűleg megették a Cápák.

Az újak akik megszédültek és 2-3 szezon 20 esküvője után már képzést tartanak és csapatot építenek. Aranyos elképzelés. De hívjuk inkább szemtelenségnek, pofátlanság helyett,

Ceremóniamesterek jó ár/érték arányban, akikben meg lehet bízni.

Akik közel 10 éve dolgoznak a szakmában tisztában vannak a saját piacukkal, értékeikkel és tapasztalatukkal, mégsem lépik át a kétszázezres kategóriát. Tudják mit nem tudnak az újak, milyen minőségbeli és esküvőszervezési, koordinációs tapasztalattal rendelkeznek.
Egy befutott ceremóniamesternek nem felfutni nehéz, hanem megtartani a szintet és stabilan tovább haladni.
Személy szerint a szakmában eltöltött több mint 30 évem alatt láttam sztárokat méltánytalanul saját hibájukból aláhullani, elveszteni emberi tartásukat. Az ő hibáikból lehetett a legtöbbet tanulni. Nagyarcú, elszállt, önmagától elszédült emberek, akik azt sem tudják mi történik velük.

Ceremóniamester Árakkal kapcsolatban aktuálisan 2017-től már elmondható

2017-re már sok vőfély írjta ki, hogy ceremóniamester.
Ahogyan Agárdi Gábor fotós kolléga fogalmazta meg jól egyik cikkében, a magukat CM-nek (legdurvább: top ceremóniamesternek) is mondó vőfélyek úgy próbálnak meg a zavarosban halászni, hogy a vőfély áraknál drágábban, a CM áraknál olcsóbban vállalnak esküvőt.
2018-ra rengeteg új ceremóniamester lett, többen már 180 körüli áron dolgoznak 1-2 szezon után.
2019-re már sajnos az esküvői ceremóniamesterek ára, hacsak nincs összehasonlítva a szakmai tudással, országos bevethetőségükkel, nem mérvadó.

2022-re a felmérések alapján a két fő kiugró reprezentatív árkategória van:
kezdők: 100-120.000 Ft és 170-190.000 F-t-os  Ceremóniamesterek.

2021-ben már minden vendég olyan jól öltözött, mint azok a ceremóniamesterek, akiket ezért rendeltek meg mert trendi megjelenéssel rendelkeztek 2015-ben 🙂
Szóval 2022-ben a Youtube-on meglátsz egy trendin kinéző ceremóniamestert, és amint nézed a videót, meglepően látod, hogy népies stílusban, vőfély versekkel, vőfély eszköztárral köszönti be versben a levest, itatja a szék tetejéről tölcsérből a vendéget, öltönyben görgetteti a tojást.

Szóval ez most egy átmenet, a stílusok, árak kompetenciák még nem azonosíthatóak.

Én, Barna László (Cero – 2012 óta használt brand nevem)  miben vagyok erős vagy különleges? 
Az ország legelső profi ceremóniamestereinek egyike vagyok, aki folyamatos eredményekkel a legaktívabb a hazai esküvői szakmában és országosan tevékenykedik. Ezért én a tapasztalat és a megbízhatóság alapján a kevesebb létszámú magas árkategóriába tartozom. Ezért aki megengedheti a biztonságot és szimpatikus vagyok számára, potenciális jó ár/értékű választás vagyok.
Nem dolgozom együtt esküvőszervezővel így nem vagyok „biodíszlete” egyetlen túlárazott esküvőnek sem, egy kézben a forgatókönyv és a hangulat.

Kiválóan tudom hozni és ötvözni a hagyományok ismeretével a modern stílust.
Országos és több évtizedes tapasztalatomnak köszönhetően a biztonságot, odafigyelést, egyediséget keresőknek lesz Barna Lacis egy esküvő
(nem véletlen, hogy a szolgáltatók is keresik velem a munkát), és tőlem kérnek ajánlatot.
Ahogyan egy ajánlatkérő vőlegény megfogalmazta:
„Megkönnyebbülés már egyáltalán az is, hogy létezik egy, általad lefestett „intézmény” is, ami áthidalja a kakasos versek és a gyászhuszárok közötti hasadékot”

Köszönöm, hogy átolvastad ezt az összefoglalót!

Barna László Ceremóniamester Mester
A tudatos és jófej párok ceremóniamestere.

Kérj ceremóniamester árajánlatot tőlem!
Ceremóniamester Ceró referencia, Barna László Lantai birtok
Hát sziasztok!

Eger, esküvő, Ceremóniamester, ceró, Barna László, Villavölgy, Bazilika