Eger, esküvő, Ceremóniamester, ceró, Barna László, Villavölgy, Bazilika

Sokan kíváncsiak arra, hogy mik is a ceremóniamester feladatai.
Íme, nézzük meg mire is számíthatunk.

Ha a feladatkört szeretnénk meghatározni, akkor röviden, egy olyan esküvői szakember, aki bármilyen típusú esküvőt szakmailag le tud vezetni és le tud kommunikálni, az ő nem hagyományos jellegű stílusában.

Tehát a tanácsadás, esküvőre való felkészülés, a teljes forgatókönyv megírása és lebonyolítása az esküvő napján.


Ahogyan a vőfély kezében, a ceremóniamester kezében ott van a karmesteri pálca, ő hangolja össze a szolgáltatókat. (vannak esküvőszervező irányzatok, ahol azt tanítják, a vőfély/cm foglalkozik a vendégekkel, a szervező a szolgáltatókkal. Ez véleményem szerint hibás megközelítés, és a ceremóniamester ebben az esetben mindössze egy „bemondó” nem éri meg magas összeget fizetni érte)

AMENNYIBEN a valóságot vizsgáljuk, akkor különböző ceremóniamester típusokat tudunk megkülönböztetni, ehhez mérten tudjuk a tőle elvárható feladatokat elvárni tőle.

Eger, esküvő, Ceremóniamester, ceró, Barna László, Villavölgy, Bazilika
Folyamatos tájékoztatás és kapcsolattartás, hogy mi következik

 

Ha olyan ceremóniamesterről beszélünk aki most lett ceremóniamesterkedő a semmiből és az első szakmai lépése az, hogy kirepül fapadossal Barcelonába kisszériás design zakót vásárolni és aztán pózerkedik az esküvőn, akkor fene se tudja mit várhatunk tőle.


Nyilván a párok elmondják az elvárásokat, ő pedig megígéri és megpróbálja tartani. Jó esetben van mellette egy tapasztaltabb esküvői szolgáltató aki helyette vagy vele terelgeti a népet, vagy súg neki.

Olvass még: Mi a különbség a vőfély és a ceremóniamester között